annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Aikiia=............?

Publicerad 2013-07-31 14:02:58 i Allmänt,

Idag tänkte jag göra "en farfar"......alltså åka till IKEA och äta lunch!
Jag tog tunnelbanan (MRT) till Commonswealth, ca 6-7 stationer från vårt hotell. Sen buss 195, och åka några stop. Sen framme! (Nästan alla på bussen gick av). Vi skulle till samma möbelaffär.

Det är märkligt.....när jag kommer in här, känner jag mig som hemma. Det ser ut nästan precis som IKEA gör hemma. Jag får nog göra som farfar även i fortsättningen.....åka hit ibland :D

Nu står jag i kön och ska välja mellan "Gravad laxplate" eller "Swedish meatballs"? ( i kön bakom mig står 2 Singaporeianer och skämtar om våra svenska köttbullar!!!).......så därför blir det nog köttbullar idag, och förhoppningsvis gott kaffe och sen ska jag kolla lite på möbler, husgeråd och jämföra lite priser. Jag är i alla fall den enda svensken här!

Dagens inköp:
1 påse Gott & Blandat

Botaniska trädgården

Publicerad 2013-07-29 13:21:49 i Allmänt,

Har idag varit på Botaniska trädgården. Vilka otroliga växter det finns i detta klimat! Och då hann jag inte med hela, denna gång. Det blir helt klart fler besök. Bilderna får tala för sig själva. Precis när jag skulle gå hem dök till slut den efterlängtade kompisen upp (sista bilden).

Bröllopsdag

Publicerad 2013-07-28 15:35:29 i Allmänt,

Igår firade vi vår 18:e bröllopsdag. Mike hade bokat bord på Ku de ta, som ligger på 57:e våningen på Marina Bay Sands. Ungefär 200 meter upp i luften!

Vi startade med en fördrink i baren medan vi tittade på fyrverkerierna nedanför. Fyrverkerierna kom inte ens upp till den höjden som vi var på.

Sen åt vi en fantastiskt god avsmakningsmeny på ungefär 8 olika rätter med lika fantastiska viner till.

Vi avslutade med lite dans på nattklubben bredvid, och passade på att hälsa på chefen för klubben, som är en ung tjej ifrån Bålsta! Det resulterade i att vi hamnade på V.I.P-avdelningen. Mycket trevlig kväll.

Dagen efter blev inte lika trevlig.....vi mådde som vi förtjänade helt enkelt. Sov till halv 4 på eftermiddagen. Det var ett tag sen faktiskt!

Tuffa dagar

Publicerad 2013-07-26 16:02:21 i Allmänt,

Mike jobbar stenhårt varje dag, men ni ska veta att mina dagar är inte så lätta dem heller!

Idag har jag tränat i två timmar, solat och badat och läst i två timmar, promenerat ända till shoppingcentret, genomgått både manikyr och pedikyr o 1,5 timme, handlat och lagat en två-rätters. Jag hann inte ens vila idag!

Så ni kanske förstår att vissa dagar är fullspäckade!! Men, men...,det kanske kommer lugnare dagar också?

Imorgon ska vi leta lägenhet igen och på kvällen ska vi fira vår bröllopsdag! (Mike är bortrest på den riktiga bröllopsdagen som är på måndag så vi har flyttat den helt enkelt)

Middag

Publicerad 2013-07-26 03:40:50 i Allmänt,

Ikväll blev det andra kvällen i rad med "ensammiddag" för Mike behövde jobba sent.
Det är väldigt vanligt att Singaporeaner äter ute på kvällarna. Det tänkte jag också göra.

Jag hittade ett ställe där man serverar buffé från Asiens alla hörn! Spännande att få prova olika maträtter.

För 225:- kunde man äta hur mycket man ville av t ex; musslor, tigerräkor, ostron, sashimi, sushi, tempura, dumplings, chicken/beef satay med
Jornötssås och diverse annat indiskt, nudlar och....,......
Hur mycket gott som helst. Det blir nog lunch också för det gick inte att smaka på allt idag :)

https://cdn1.cdnme.se/4196917/7-3/pic_51f1d330ddf2b305176bdb8c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4196917/7-3/pic_51f1d33ce087c35b323ad7ac.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4196917/7-3/pic_51f1d33de087c35aab0b7420.jpg" class="image">

Ascott Residence, Raffles place

Publicerad 2013-07-23 12:08:55 i Allmänt,

Ja, så heter vårt tillfälliga boende. Det började byggas 1949 och hette från början Asia Insurance Building. Det blev klart 1955 och blev därmed Sydostasiens högsta byggnad med sina imponerande 22 våningar. Idag är den en av de lägsta byggnaderna i området där finansskraporna runtom slåss om vem som är högst. År 2007 gjorde man om byggnaden till lägenhetshotell.

Jag spenderar rätt mycket tid på våning 19. Gymmet och poolen. Först går jag på 1 timmes promenad på morgonen. Sen går jag tillbaka till hotellet och tränar på gymmet en timme. Efter det blir det poolhäng en stund innan dagens aktiviteter börjar.

Det är lite läskigt att simma i poolen för kanten på andra sidan är precis kanten på hotellet....har varit på andra sidan och försiktigt tittat ut över kanten.
Jag får lite nojjiga tankar; att glaset ska spricka, och då kan ni ju föreställa er vad som händer med lilla mig i poolen när allt vatten forsar ned på gatan......så jag bara doppar mig och håller i stegen hela tiden!

Den sista bilden är tagen på hotellets tak, där jag låg och solade.

Turist

Publicerad 2013-07-22 04:40:31 i Allmänt,

Även om jag bor här så är jag väl lite turist också. Som turist var jag en dag till Garden by the Bay. En botaniskt trädgård med modern design och konst i lite futuristisk stil. Härlig mix. Parken ska vara lika vacker o inte vackrare på natten, så jag får komma tillbaka och upptäcka den på kvällen också. Här är lite bilder;

Lägenhetsjakt

Publicerad 2013-07-21 10:56:56 i Allmänt,

Idag har vi letat lägenhet hela dagen. Inte helt lätt. Det känns som att vi måste nog kompromissa bort en del av våra önskemål;

• inte för högt upp
• öppen planlösning
• stor balkong
• 3 sovrum
• bra kommunikationer
• relativt nyproducerad
• inte FÖR dyrt

Efter att ha kollat 8-9 lägenheter var vi helt slut. Det blev middag på Indo-Chine även denna lördag. Det ligger nära vårt hotell, finns alltid bord och det är fantastiskt gott. Under middagen fick vi se och höra fyrverkerier. De håller på att "träna" varje lördag till den 9/8 då Singapore firar sitt 48:e år som självständigt land.

På vägen hem var vi med om lite äventyr som kunde ha kostat oss livet (eller åtminstone hälsan)!
Vi skulle gå över ett övergångsställe där polisen spärrar av alla filer i ena riktningen. Vi gick över vid grön gubbe, men hann bara över halva vägen så vi fick vänta vid refugen. Polisen stod lite längre fram i korsningen och dirigerade om trafiken så ingen bil skulle köra in vid avspärrningen......men!! Då kommer en bil i hög fart och kör rakt fram!! Förbi den dirigerande polisen...,.rakt igenom avspärrningen.....så avspärrningsstaketen for i luften....precis bakom våra ryggar!?!!! Bilen blev stående. Hade vi inte stått på "rätt" plats, vet jag inte vad som hade hänt! Till råga på allt, när polisen började gå mot bilen, så drog den iväg på den avspärrade vägen! Oj oj oj..... vilken action!!

Handla mat

Publicerad 2013-07-18 15:21:58 i Allmänt,

Att handla mat kan vara en konst i sig! Först ska man ta sig TILL affären. Den närmaste affären ligger en bit bort - under markplan - som så mycket annat. Först tunnelbana, sen igenom detta virrvarr av gångar, upp o ner i rulltrappor, förbi affärer och snabbmatställen och sen ytterligare en massa gångar. Man har ingen orienteringsförmåga under mark har jag märkt! När man väl har hittat fram....

.....VAR står just den varan som JAG ska ha? Jag skulle köpa vanligt hederligt salt.....det blev brunt flingsalt? Hur ser buljongburken ut? På massor av varor står det bara text med kinesiska tecken och inga bilder? Hm....det var bra att jag kunde FÖRKLARA exakt vad jag ville ha....tillslut förstod de. Jag skulle ALDRIG hittat det skälv. Asiatiska varor är väldigt olika våra svenska. En del mycket suspekta. Men det kanske våra varor är i andras ögon också 😊. Men det är väldigt spännande! Man vill bara helst inte handla fel, för det är ganska dyrt;

1 kg tvättmedel. - 65:-
Schampo - 60:-
2 avokado -25:-
100g Nescafe. - 45:-
1 L naturell yoghurt - 45:-

Jag hittade i alla fall EN vara dom jag kände väl igen. Den köpte jag utan att tveka!

Boendet

Publicerad 2013-07-17 13:44:00 i Allmänt,

 Nu har vi börjat jakten på lägenhet! Igår var jag och tittade på 5 olika lägenheter. (Tyvärr fick Mike stanna hemma, för han hade blivit dålig av något han ätit). På lördag ska vi se ytterligare några stycken.

Nu bor vi i ett tillfälligt boende. En 2-rumslägenhet på Ascott hotell. Inte så dumt första boende - med städning varje dag!
Som idag när jag kom hem efter en shoppingtur hade de städat, bäddat, bytt handdukar, diskat, och ställt in en skål med frukt!! Så bra hade jag inte ens när jag bodde hemma hos mina föräldrar? (Förlåt mamma) <3

 

           
 

 
  
                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Framme!!

Publicerad 2013-07-15 16:17:12 i Allmänt,

....Ja, vi har varit har i tre dagar nu! 
 
Vi landade i Singapore 6.15 pa morgonen. Att aka ivag hemifran blev tuffare an jag hade trott!
Med tarar i ogonen laste jag ytterdorren.....sag mig omkring efter Tiger....gick runt pa tomten for att forhoppningsvis fa kela med honom en stund innan jag hoppade in i taxin......men han syntes inte till.....
 
Efter en 14 timmar lang flygning med bara 2 timmars somn blev lordagen valdigt seg. Liten tupplur pa hotellet, sen promenerade vi runt hela dagen for att halla oss vakna till middagen. Det blev anda en tupplur till innan middagen. 
Trotta och sega gick vi ut pa resturang pa kvallen och bestamde fran borjan att det skulle bli en tidig kvall. Vi skulle bara strosa runt en stund for att smalta maten innan vi gick hem och sov.
Det slutade med att vi var hemma efter 01.00, ett par drinkar senare for vi hittade en mysig bar med ett bra liveband! Vi traffade ocksa ett trevligt australiensiskt gang pa baren, som ocksa bodde i Singapore.
\Har problem att lagga in bilder. Ska forsoka gora det efter detta inl

....2 dagar kvar!!

Publicerad 2013-07-10 21:49:00 i Allmänt,

Packningen är inne i sitt slutskede. Imorgon kommer flyttfirman kl. 8.00 och packar allt som ska åka båtvägen. Även resväskan är packad.
Jag provade att packa med vaccumpåsar..........vips fick jag plats med allt och det blev utrymme över?? Det var 14 klänningar i den ena påsen nedanför!!
I denna påse ligger resten av packningen ;o))
 
 
Man blir lite orolig att man packat för lite i resväskan?? När den dessutom bara väger 20 kg.......jag som alltid har övervikt?
Denna gång fick jag packa två väskor med 32 kg vardera, och jag har bara EN väska på 20 kg??
Mamma mia - världen är upp o ned!!
 
Jag sade "hejdå" till sonen som åkte på golftävling i Finland ikväll. Imorgon blir det en middag och farväl till dottern. Inte så roligt, att lömna barnen även om de är stora nu känns riktigt jobbigt.........(snyft)!
 
Nästa gång jag skriver på bloggen är jag i Singapore för nu ska vi packa ned datorn.
På fredag kl.10 lyfter planet och tar oss mot nya livsäventyr!!

....bara 5 dagar kvar!!!

Publicerad 2013-07-08 00:01:00 i Allmänt,

Hur ska vi hinna bli klara i tid?!?!? Jag har packat, sorterat, rensat, slängt i flera dagar nu, som tur är med min kära dotters hjälp, men det känns inte som vi har kommit nån vart alls? Minst 20 säckar med skräp - bortskänkta kläder och annat har det blivit hitills blivit.
 
Nya tag i morgon! Då kanske det också finns en chans att det börjar sjunka in att vi faktiskt ska flytta runt halva jordklotet.....eller så är det lika bra att det inte gör det förrän vi är framme, för då går det inte att ångra sig!
 
   
 

 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela