annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Black & White houses

Publicerad 2014-03-30 15:55:50 i Allmänt,

I förra veckan var jag på en guidad tur för att se på Black &White houses. Det är gamla historiska och tidstypiska hus från tidigt 1900-tal. De är byggda i Malaysisk stil och det finns ungefär 300 st kvar i Singapore. de största och finaste husen kan kosta uppemot 30 milj Singdollar (= x 5,5!). Men många hyr dem. Från ca 10.000-25.000 SGD/mån.
Det var en Singaporiansk kvinna med brittiskt ursprung, Geraldine Lowe som visade runt oss. Det här huset nedan ägdes av en framgångsrik förläggare.

 
Det var ett otroligt vackert hem med böcker (som han förmodligen hade publiserat sjäv) på varenda bord. Fina tavlor på varenda liten ledig vägg. Det kändes lite märkligt att gå in i andra människors hem (de var inte ens hemma själva).
 
Nästa hem var lite mindre och hade egen pool. Här runtom i trädgården växte också kanel-träd!
 
Det här huset härnedan hade man som butik och sålde gamla kinesiska möbler,statyer och inredning.
Fru och den vuxna sonen jobbade med det, och mannen i huset var vinimportör. Så dit kunde man få
komma på vinprovning också.
 
 Sen kom vi till ett stort vackert hus där ägarinnan var konstnär. Hon målade fantastiska tavlor på kända byggnader och platser i Singapore. Här har hon målat av sitt eget hus. Deras uteplats var helt fantastisk.
De var den första familjen som haft det som bostad. För längesedan användes det som en klubblokal för
kvinnor som ägnade sig åt drama och de gjorde teaterföreställnigar och satt där och sydde teaterkostymer.
Många hus står på pelare som detta hus gör, och det var för att på den tiden det byggdes, fanns det tigrar i Singapore. Så det var väl svårare för tigrarna att komma in i husen.
 
  
Nedan, ytterligare ett vackert hus. Om man är intresserad att hyra ett sådant hus, så får man vara med i en "blind" auktion. Alla skriver ned den summan som man kan tänka sig att betala i hyra och lägger i ett kuvert och lämnar in till goverment. Sen bestämmer de vilken hyra de är nöjda med. Man får också se till att återställa huset i dess urprungliga skick. Dry betyder att även om man har renoverat till det bättre och lagt ned pengar på air-condition och sånt så får man lov att ta bort allt innan man flyttar. Lite konstigt tänkt enligt min mening. Men vackra är de!!
 
 

Utekväll med tjejerna!

Publicerad 2014-03-22 16:15:12 i Allmänt,

Nu har vi besök här i Singapore. Härliga Linda från Donsö som bodde här i höstas kom på besök. 
Igår hade vi en tjejkväll som fylldes med god mat, gott vin, Bungy-gunga, många glada skratt, och massor av dans. Vi fick igång de andra gästerna som också kom upp och dansade med oss, på två olika barer. Jag tror t o m att vi fick in lite nytt folk på barerna för att de tyckte att det såg ut som ett roligt ställe.
Här sitter tre av oss beredda att starta färden med Bungy-gungan.
Hela vägen drogs vagnen bakåt och sedan släpptes för att falla fritt i sina vajrar över floden! I
Dock inget för mig. Jag stannade snällt kvar på marken nedanför.

Istället för en kick i bungy-gungan, fick jag min kick av att få upp på scen och sjunga Proud Mary med bandet i baren!
Lite mer skålande innan några av oss gick vidare till nästa bar och gjorde repris på allt dansade. 

"Hemma" igen

Publicerad 2014-03-20 22:43:22 i Allmänt,

Tillbaka hem till ett regnigt Singapore. Ja det är ju  faktiskt hem till Singapore. Fast det är även "hem" till Sverige.

Nu har det äntligen börjat regna här. Trots att det är regnperiod här nu, så har det inte regnat sedan i mitten på januari.
Och idag vrääääkte det ned. För övrigt en dag med klar sikt, men eftersom det regnade så mycket så var sikten begränsad.
Och ett åskväder som låg precis över oss. Det dånar riktigt ordentligt mellan huskropparna!!!!

Målarkurs

Publicerad 2014-03-04 10:13:07 i Allmänt,

Idag har jag varit på målarkurs med konstnären Ingela Johansson. Jag anmälde mig i hopp om att få tillbaka lite inspiration för måleriet, som jag nästan helt har tappat sen vi flyttade hit.
Kursen var inriktad på collage/acryl. Spännande! Jag har aldrig jobbat med Collage tidigare, om man inte räknar med alla attiraljer som jag klistrar in i mina tuschtavlor. Fast det räknas nog inte till collage.....
 
Här använde vi bilder ur tidningar och japanskt papper. Vi var 6 stycken anmälda på kursen och alla var jättekreativa och duktiga. Ingela håller kurser i många olika medium och tekninker, så det blir defenitivt fler kurser i framtiden för min del.
Två olika collage innan målning
 
                                                    
 
 
Så kom Mia upp och överraskade med fantastiskt goda Semlor och sång!
 
Jag hann inte bli klar med båda, men den ena blev i alla fall nästan klar.
 
Och här är allas gemensamma alster!
 
 

Singapore Jazzfestival

Publicerad 2014-03-03 03:49:42 i Allmänt,

Så kom äntligen dagen med den inbokade och efterlängtade konserten! Fast jag höll på att glömma den när den väl var här!! Jag var i poolen igår morse och simmade mina motionsvarv i godan ro, när det plötsligt slog mig - EWF konserten!!! När var den??? Har jag missat?? Ikväll!!!
 
Ja, i helgen var det alltså Singapore Jazzfestival. Jag hade ju beställt biljetter till mig och Mike, men eftersom Mike skulle resa till Frankfurt med jobbet samma kväll kunde han inte följa med. En biljett över? Så jag bjöd med mig Anna istället. Jag hade nog gärna gått på fredagen också men när jag väl hade bestämt mig för att gå och skulle boka biljetten så var biljetterna redan slutsålda!
                         
 
 
De övriga artisterna var Jeremy Monteiro, Dirty Loops, Natalie Cole, INCOGNITO, James Taylor, Allen Stone, James Morrison, Jamie Cullum, India Arie, Glen Fredley, Alemay, Richard Jackson, Roberta Gambrini, Roy Hargrove, Gregory Porter och Earth, Wind & Fire Experience.
 
Några hade jag aldrig hört talas om, men många av artisterna hade varit superkul att få se och höra. Särskilt Dirty Loops eftersom de är svenskar.
 
Det var många tomma stolar, så även om jag hade fått riktigt bra biljetter med plats på femte raden, kunde vi flytta fram och sitta på andra raden i mitten! Oj, vad många Singaporeaner missade mycket nu!
 
 Gamla gubbar, men jäklar var de kan spela och släppa loss!! Wow!!
 Allt gott har ett slut, så även detta. Men Anna och jag gick därifrån med ett leende på läpparna och ytterligare ett bra musikminne att bevara och plocka fram för tråkiga dagar!

Skandinavisk idrottsdag

Publicerad 2014-03-01 18:31:04 i Allmänt,

Då har vi varit med på vår första Skandinaviska idrottsdag! 
   
                                                       Annika o Åsa i sekretariatet

Dagen startade med en högtidlig invigning kl 10.00. Grenarna var kula, längdhopp, sprint, 3000 m löpning, stafett och fotboll. Och alla åldrar deltog från 2 år och uppåt!
 Så här söta var de allra minsta deltagarna i 10 meter sprint!!
 
Jag hade anmält mig som funktionär hela dagen, och på kulstötning. Mike på fotboll och 3000 m löpning.
Här är några svenska tjejer som ska göra sin insats på kulstötning.
 
Detta är nog den sötaste             En modell större kulstöterskor!
kulstöterska som jag sett!
 
 
Pågående fotbollsmatch som tyvärr slutade 2-1 till Norge.
                         
                         Här är de svenska supportrarna, i fotbollsmatchen.
 
En rolig dag med många skratt och tryckande värme. Och detta år vann Sverige!!
Här delas bucklan ut av den svenska ambassadören.
 
                          
 
Så här ska det se ut! Sverige på första plats. Bra jobbat alla barn.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela