annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Notre Dame du Paris

Publicerad 2013-12-26 12:04:25 i Allmänt,

När Mike fyllde år i november dök samma svåra uppgift upp, som alla år: Vad ska man köpa till en person som har allt?
Men efter lite funderingar kom jag fram till att ett musikalbesök blir en bra present. Och ännu bättre blir det om vi går när Dennis och Natalie är här. 
I söndags var vi alltså på Notre Dame du Paris. 
Det var tyvärr inte den bästa musikalen jag har sett, men det var bra dansnummer med mycket fart och akrobatik. 
Det var en mycket vacker teaterfoaje






Julafton i Singapore

Publicerad 2013-12-25 15:29:13 i Allmänt,

Det är lite svårt att få den där riktiga julstämningen när det är 30 grader varmt ute och strålande sol. Men att få vara med familj och goda vänner är väl egentligen det viktigaste. Det kändes ändå som en högtidlig kväll med familjens tradititioner. 
Gästerna anlände vid 15.00. Vi hade bjudit in Anna o Peter från Kungsängen och Sara från Bålsta - alla för tillfället boende i Singapore. Och självklart Saras gulliga Chihuahua -Jesus var med också. Huvudpersonen på Julafton.
Julaftonen började traditionsenligt med Kalle Anka & hans vänner. Till det serveras självklart glögg och hemmagjord knäck. Efter det spelade några tennis och vi andra gick till poolen  och skålade med lite bubbel. Inte någon alldeles vanlig tradition....väldigt sällsynt faktiskt. Men mycket trevlig.
Efter lite bad gick vi upp och förberedde julmaten. Det mesta fanns på julbordet: hemmagjord inlagd sill, Abbas senapssill, vitlökssill, rökt lax m gravlaxsås, sallader, vegetarisk auberginesill, köttbullar, prinskorv, Jansson, julskinka, snaps.....ja vi saknade nog ingenting!



Och efter middagen blev det julklappsutdelning. Barnen hade nog den bästa julklappen till oss som vi nånsin kunde ha fått!!


Dennis o Natalie hade låtit trycka denna fina bild på en canvas. Fotograf är fantastiskt duktiga 
Julia Paananen Califf!

Lyckliga föräldrar!

Publicerad 2013-12-21 06:41:21 i Allmänt,

Hur stora barnen än blir så längtar man efter dem exakt lika mycket!! Fast man kan stå ut med att vara ifrån dem längre perioder än när de var små, och tur är väl det för annars skulle alla vuxna barn fortfarande bo kvar hos sina föräldrar?!
 
Men nu är vi äntligen en hel familj igen och det känns fantastiskt bra. Vi mötte upp dem på Changi airport kl. 16.45 igår. Både Mike och jag hade glömt/inte hunnit äta lunch, men vi var inte jättehungriga för det. Längtan hade nog tagit överhanden. Så kom de äntligen, och vi fick krama om dem igen! Lite fuktiga i ögonen var vi nog båda två.
 
 
 
 
Efter att vi kommit hem och visat vår lägenhet, och ätit några mackor till "lunch" gick vi till IndoChine och åt middag och firade Natalies födelsedag (lite...resten ska vi fira ikväll. Natalie har önskat sig födelsedagsmiddag på Ku De Ta) Efter tårta och ett glas champagne, och trötta efter dagens resande gick vi hem och nattade.
 
 

Så var det klart!!

Publicerad 2013-12-20 06:38:50 i Allmänt,

Jag har ju lovat att visa fler bilder på vår lägenhet när den blivit klar. Målet var att vi skulle bli klara till barnen kommer, och nu är det bara några timmar kvar till de kommer!! Så nu är det klart ;)
Här är vår hall. Hissen går direkt upp till hallen. Ingen annan kan komma in utan att använda vår nyckel eller ringa på porttelefonen nere i foalén.Praktiskt!
 
Här är vårt vardagsrum. Julpyntat inför julhelgen.
 
Och detta är matsalsdelen. (hi hi...Jesus rumpa sticker ut bakom soffan!)
De obligatoriska nejliksapelsinerna är på plats.
Vår "bar-del". Ewas fina tavlor ovanför.
 
Och detta är det sk "wet kitchen". Tll vänster längst fram i bild är vår tvättstuga - maidsroom/bombshelter och en maids-toalett. Vi har dock inte inrett med någon maid. Det är jag själv som är maiden.
 
Gästrum och detta kommer även att vara mtt målarrum.
 
Gästrum och datarum.
 
Vårt sovrum.
 
Balkongen från ena vinkeln.
 
Balkongen från andra vinkeln.
 
 
 
Ja....så har vi det!! Välkomna till Singapore!!
 

Granen är pyntad!!

Publicerad 2013-12-16 04:45:56 i Allmänt,

Då var det julgranen. Det är ju självklart att det ska vara en färsk gran i år när barnen kommer på besök! Efter rekommendationer från svenskar som bott här i Singapore ska man  inte vänta för länge med inhandling av en gran - då blir man utan!
Så den 4 december begav mig till Thomson Road där de har en massa blomsteraffärer/plantskolor. Där stod julgranarna rader efter rader med välfriserade importerade granar från Amerikat.
 
Jag valde ut en fin, lagom stor. Köpte den med julgransfot och hemleverans nästa dag.
För att få den att hålla sig bättre fyller jag på is i julgransfoten varje dag. Man måste också ha ett medel i som är gift för myggor. För här i Singapore får man inte ha vatten stående utan att byta vatten varje dag eller ha i gift. Annars så förökar sig duenge-myggorna.
En vecka stod den med bara julgransbelysningen. Den 6 december efter Luciaåget på skolan hade jag och Anna en liten glöggkväll med julgransklädning.
  
 
  Dagtid!
                                       Kvällstid!   
 
 
 

Grill-kväll med vänner

Publicerad 2013-12-15 16:45:37 i Allmänt,

Lördagmorgonen startades med 2 km simning och lite solning på det.
Sen åkte Anna och jag och hämtade julskinka och rökt lax som vi beställt på Svenska kyrkan.
 
När jag kom hem började jag förberedelserna för kvällens bjudning.
Mike och jag hade bjudit hem några vänner på grillning och även för att säga hej då till våra nyvunna vänner Linda och Oskar och deras barn. De har nu varit i Singapore i ett halvår och var nu tvungna att flytta härifrån redan.
Kvällens grill-mästare
Flickorna bjöd på en fantastiskt god chokladtårta!
Lycka till med nästa äventyr Linda och Oskar och flickorna...ni kommer att saknas här!
 
 

Jul, jul, jul.....överallt!!

Publicerad 2013-12-06 17:09:40 i Allmänt,

Vi brukar ju ha julpyntat i affärer och shoppingcenter hemma i Sverige.... men INTE som här! 
När jag kom tillbaka till Singapore från mitt Sverigebesök i slutet av oktober - då var pyntandet redan i full gång! Och sen dess har det bara blivit mer för varje dag. Julmusiken har nu spelats i butikernas högtalare sen dess, så man har verkligen fått en rejäl dos av jul redan. Fast julstämningen håller sig borta? Här är några dekorationer bland alla.
 En del är vackert särskilt på kvällen..andra är rent av hemska!!
Ja, vad säger man?!
 
Här på Robinsons kan man också åtnjuta snön som dalar ned. Det var stor folksamling här
 
          
 
På Tanglin Mall kan man få sitta i tomtens knä. Jag hade dock lite bråttom....får bli en annan gång.
 
 
 
 
 
 

Jullunch

Publicerad 2013-12-03 12:21:51 i Allmänt,

 
 
Idag har jag varit på Jullunch på Svensk ambassadens recidens. Vi var ett 50-tal SWEOR som träffades där idag. Var och en hade fått en matlagningsuppgift att ta med till julbordet. Fantastiskt gott, och väldigt trevligt!
 
Ambassadörens och hans fru är nya i Singapore och har bara varit här i två månder. Nu träffade jag bara "ambassadörskan" som var en mycket trevlig tjej.
 
På julbordet fanns som sig bör diverse sillar, Jansson, köttbullar, korv, lax, ägg, Waldorfsallad och apelsinsallad.
Mmmmmmm......mycket gott!
 
Det fanns en innergård i residenset där de hade ett vattenfall och guldfiskar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela