annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Självpåtaget uppdrag

Publicerad 2014-02-27 15:51:46 i Allmänt,

Förra veckan åtog jag mig ett uppdrag. En väns dotter skulle gå på kalas med temat Frozen (en ny Disneyfilm) och hon ville inte vara någon av karaktärerna; snögubben eller renen, som mamman hade hittat kläder till, utan hon ville absolut vara en av prinsessorna: Anna. 
                                       
Mamman skrev desperat på FB om det var någon som hade sett dessa utklädningskläder nånstans där de kunde köpas. Ett svar hon fick var att gå ut och handla tyg och sy. Vilket inte var det svar som mamman ville höra, då hon inte tyckte att hon kunde sy själv. 
Då började jag fundera och fantisera om hur man skulle kunna göra klänningen, och ringde och erbjöd mig att jag kunde sy en åt henne.
-Hur många dagar har jag på mig o jag skulle åta mig att sy en till din dotter? undrade jag. Och fick till svar att dessvärre bara tre dagar. Men det ska väl ändå gå?
 
Sagt och gjort....vi åkte till en tygaffär och inhandlade tyger, tråd, spetsar och dekorationer. Jag har ju sytt ett antal prinsessklänningar förut när jag haft teater med jobbet, så lite vana hade jag ju från prinsessvärlden.
Utifrån en klänning och ett linne så blev det dessa plagg.
 
                                 
Gissa om dotter blev glad! (jag blev också glad för jag älskar ju att skapa!) Jag fick en videofilm där hon mannekängade med klänninngen som passade perfekt. Och ansträngningarna resulterade i ett gott vin och biocheckar. kanske man ska gå och se Frozen med maken nu då? :o))
 
 
 

Heng Soon Farm

Publicerad 2014-02-25 16:30:11 i Allmänt,

Varje tisdag går jag på tisdagsforum. Då gör vi olika aktiviteter/utflykter tillsammans ett gäng norska och svenska tjejer med norsk/svenska kyrkan som arrangör. Det är goa och glada Helen som jobbar på kyrkan, som ordnar med aktiviteterna.
Idag har var vi  på Heng Soon Farm. Där odlar man orkidéer och säljer till affärer, men även till privatpersoner som också får plocka själva. Vi träffades på kyrkan kl. 10.00, sen bar det iväg i tre bilar ut till farmen. Vi blev mottagna av Mr Chin Young Goh. (bilden nedan)
Han berättade för oss hur man driver upp orkidéerna, hur lång tid det tar, och visade hur man gör när man korsar olika sorter. Det tar ungefär tre år för en orkidéplanta att växa från skott till att blomma.
                 
Sen fick vi varin sekatör och gav oss ut bland plantorna. Vi blev visade till ett speciellt område där blommorna var redo att plockas.
                
Det kändes väldigt läskigt att klippa först blomman! När man vet hur lång tid det tar att driva upp dem.
Jag kunde dock inte klippa så många till mig själv, eftersom jag inte kommer att vara hemma på ett par veckor, men en vän som inte kunde komma med på utflykten blev glad för min bukett som jag plockade.
Dessa blommor utan stjälkar skulle säljas till bön. Alla orkidéerna är tyvärr väldigt hårt besputade så man får tänka på att inte ta med fingrarna i ansiktet eller på huden.
 
Så här blev min bukett. För allt detta betalade jag 10 dollar. Ca 50 ;- Tre stänglar behöll jag själv :o))

Bukit Timah

Publicerad 2014-02-24 16:26:27 i Allmänt,


Då var det måndag igen och dags för morgonträning. På måndagar är vi ett gäng som träffas i Bukit Timah och promenerar. Vi har en egen FB-grupp så vi vet varje morgon vilka vi ska vänta in
De senaste måndagarna har jag haft sån tur att jag fått åka bil med Kristina. Denna morgon blev det buss. Det tar ca 50 min med buss 75.
Vi brukar gå en runda på drygt 5km - väldigt kuperad terräng,
Bilden nedan är "mördartrappan" - 162 trappsteg som är mellan 20-40 cm höga. Och innan man kommer till dem har man gått i en minst lika lång, jättebrant backe.





Här är vi "nästan" framme.
Tyvärr fick jag ingen bild på apflocken idag.

Sverige - Canada

Publicerad 2014-02-23 13:10:56 i Allmänt,

Då har vi bänkat oss framför storbildsskärmen för att se OS-finalen i hockey. Vi försökte hela kvällen igår att få igång OS på vår TV. Vi köpte en Apple-TV, ett VPN-abonnemang och ViaSat-OS, men det gick inte som vi trodde. 
Så kl. 19.00 tog vi en taxi till Svenska kyrkan. Dör har de visat OS varje dag. Tom jag tycker att det är roligt med hockey-final. Särkilt Sverige-Canada! 




Vilken härlig dag!

Publicerad 2014-02-15 13:59:54 i Allmänt,

Jag började dagen med en joggingtur i Botaniska trädgården på 7,5 km, medan Mike tränade på gymmet. Sen mötte jag upp honom och vi gick till skräddaren och beställde skjortor och kostymer till Mike. Sen hade vi planerat att utforska östkusten lite. 
Längs stranden på östkusten ligger en park längs en lång sträcka. Ända från Marina Bay upp till Changi AirPort. När vi kom dit hittade vi ett ställe direkt som hyrde ut cyklar. 
Det var jättemycket folk som var ute och cyklade, åkte inlines, fiskade, grillade, tältade, promenerade, sprang, eller bara låg och vilade på en bänk i den sköna havsbrisen. 
Lunchen intog vi på Harry's utanför Ski 360 medan vi kollade på wakeboard/vattenskidåkning.


Sen cyklade vi vidare, ända till Changi, där vi vände och cyklade tillbaka. Sammanlagt gjorde vi en cykeltur på 3 mil. 


Efter det tog vi taxi till en bar nära vårt Condoleezza där jag hade sett att de visade OS. Vi fick se när Charlotte Kalla gjorde en bragd som man kommer att tala om länge!! Och det resulterade i en guldmedalj till Sverige!!!!!
Ingen runt omkring oss tittade på TV:N och de tyckte nog att vi var rätt märkliga när vi skrek; Jaaaa!! Kämpa!!! Kom igen Kalla!!! JAAAAA!!!! GULD TILL SVERIGE!!! 



Oförglömligt, och härligt att vara svensk!

Morgonträning

Publicerad 2014-02-12 06:34:15 i Allmänt,


Idag har jag, som nästan alla morgnar tränat. Men nu har jag börjat springa till Botanical Garden och sprungit en kort runda därinne också. Skönt att springa nu på morgnarna då det inte har hunnit bli så varmt ännu. Dessa bilder tog jag när mamma och Gunillla var här. Sånt hinner jag inte med när jag springer ;o))
 
 
 
Varje gång man går i Botaniska så ser /hittar man nåt nytt!
 
 
                                
Och tänk att bara blad kan vara så vackra med sina olika färger och strukturer!
 
   
 

Tjejlunch

Publicerad 2014-02-06 15:02:02 i Allmänt,

Idag var jag på lunch med 10 tjejer. Vi gick på Din Tai Fung, och åt dumplings. Ju mer man äter det, desto godare blir det!
Några av tjejerna var nya bekantskaper så det var roligt att lära känna fler här. 

Men vi hade beställt lite för mycket mat. Det räckte till 3 doggybags också.

Jag tog även en titt in i köket där kirurgerna jobbar :0))

Även celebriteter som Tom Cruise har varit på DinTai Fung. Fast han fick laga son mat själv!


Morgonpromenad

Publicerad 2014-02-05 08:16:04 i Allmänt,

Idag åkte jag ut till Sentosa för att gå en morgonpromenad vid havet, med Anna. Underbar havsbris som fläktar i ansiktet och frisk luft! 
Och det finns så mycket otroligt fina hus att titta på -ja nästan palats! Många som bor härute i villorna på Sentosa har hur mycket pengar som helst! Många av dessa hus har även en båt liggandes på andra sidan. 






Ett Egypten-inspererat hus!



Och så lite bilder av Naturens Under!


Efter promenaden bjöd Anna på en lyxig frukost med färskpressad juice, fruktsmoothie, svenskt kaffe, hemlagat bröd med svensk ost och BREGOTT! Kan man ga det bättre en onsdagsmorgon??

Gong Xi Fa Cai

Publicerad 2014-02-01 14:43:36 i Allmänt,

                            HÄSTENS ÅR
Gott nytt år! Ja precis. Just nu är det Chinese Newyear i Singapore. Mamma och Gunilla har varit här i 10 dagar och åkte hem i förrgår. Tomt och tyst hemma, och även tomt och tyst i hela Singapore, för nu har många åkt för att träffa sina släktingar för att äta reunion-dinner och fira nyår.
 
Igår tog jag och Mike en promenad till Chinatown för att se om det vartannat något intressant som hände där. Det var ju defenitivt inte lika mycket folk som det brukar vara, men det passade oss ganska bra. Nu kunde man ju koma fram utan att krocka med folk. Men mycket var ju naturligtvis stängt. Både affärer och restauranger.
Men templet var öppet. Det var där alla mäniskor var, visade det sig. Otroligt vackert är det. Familjer stod i långa köer för att bli välsignade av munkarna och få heligt vatten kastat på sig.
 
Tidigare i veckan var vi nere vid Marina Bay, och där har man byggt upp en jättelik scen med stora lysande föremål/statyer.

Och på vägen hem fick vi se lejondansen. Ackompanjerad av trumslagare och cymbaler.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela