annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Flytta, flytta flytta och så flytta....

Publicerad 2015-09-17 07:16:59 i Allmänt,

...ja så har det varit de senaste två åren. Nu kan jag det här. Börjar bli lite expert. Men det här har definitivt varit den roligaste flytten hittills.

För 2,5 år sedan började flyttandet med att Natalie flyttade hemifrån. Det var väl inte så ansträngande fysiskt eftersom det bara var ett rum som skulle tömmas. Men känslomässigt är det lite sorgligt (blandat med lite glädje o stolthet) när ens barn flyttar hemifrån. Nästa flytt var ju till Singapore - vilket var både spännande och sorgligt att behöva säja adjö till familj och vänner på ett tag. 
Sen var det lugnt ett år tills vi sålde huset och "flyttade in" våra tillhörigheter i två små magasin. Samtidigt hjälpte vi Dennis att flytta hemifrån och farfar tog vi sen med oss till Singapore ett tag. 
Tre månader senare flyttade vi in möbler och farfar i en nyinförskaffat lägenhet i Sumpan, och två månader senare flyttade jag och arbetskamraterna ut Svenska Skolan till nya lokaler. Sommaren var lugn....
Väl tillbaka behövde jag och arbetskamraterna flytta allt material på svenska skolan igen till nya skåp o de nya lokalerna!!

Och nu...håller vi precis på att flytta ut från vår lägenhet på Paterson Road till en ny fin lägenhet på Grange Road! Nycklarna överlämnas till Mike medan jag skriver detta :0))
Vill jag flytta igen? Nä...nu är jag rätt nöjd på ett tag! 




Tillbaka till vardagen i Singapore

Publicerad 2015-09-11 11:50:47 i Allmänt,

Ja, då har det gått 3 veckor sedan vi kom tilllbaka till Singapore efter en härligt lång och innehållsrik sommar.
Jag har startat igång Svenska skolan tillsammans med kollegerna och styrelsen. Men nu med ensamt ansvar som huvudlärare, vilket inneburit mycket mer jobb. Framför allt sitter jag mycket mer framför datorn...vilket inte alltid är så stimulerande.
 
Kören på kyrkan har startat igång igen. Så härligt att äntligen få börja sjunga igen. Jag har knappt sjungit på hela sommaren, så jag har verkligen längtat!
Har också fått träffa och hunnit vara hundvakt till underbara lilla Jesus. Honom har jag också längtat efter!
     
 
Jag har också hunnit vara med på några SWEA-aktiviteter som, fika på stan, Välkomstmöte och prövat på att dansa Bollywood dans. Jättekul, men inte helt lätt :o)) Här på fotot är jag tillsammans med de andra danssweorna på Bollywood-dansen.
 
Och så har mitt matlag också träffats för ännu en trevlig matlagnings-kväll hemma hos Carin. Vi har dessutom utökat vårt matlag med några nya vänner. Så det var en  riktigt trevlig kväll med mycket prat och många skratt.
Delar med mig av receptet på denna underbart goda Päron- och Palsternackssoppa med persiljeolja.
 
 
Något som inte har varit lika trevligt är den hemska hazen från skövlingen (genom att bränna ned regnskogar) i Malaysia, för att plantera palmträd för utvinning av den vidriga palmoljan! fast solen egentligen skiner så kan den inte den inte tränga igenom den vidrigt illaluktande röken. Det ser hela tiden ganska grått och tråkigt ut :o((
När det är över 100 psi är det ohälsosamt att andas in luften, i synnerhet för redan utsatta grupper. När det går över 200 psi, är det ohälsosamt även för friska människor och man rekommenderar munskydd. Inatt var hazen uppe i nästan 300 psi!!
Igår när jag var ute på en After-work med arbetskamraterna kunde vi inte ens sitta ute. Vi fick boka om till en restaurang som hade bord inomhus. Hoppas att du slutar bränna skog snart!!
     
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela