annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Lägenhetsjakt

Publicerad 2013-07-21 10:56:56 i Allmänt,

Idag har vi letat lägenhet hela dagen. Inte helt lätt. Det känns som att vi måste nog kompromissa bort en del av våra önskemål;

• inte för högt upp
• öppen planlösning
• stor balkong
• 3 sovrum
• bra kommunikationer
• relativt nyproducerad
• inte FÖR dyrt

Efter att ha kollat 8-9 lägenheter var vi helt slut. Det blev middag på Indo-Chine även denna lördag. Det ligger nära vårt hotell, finns alltid bord och det är fantastiskt gott. Under middagen fick vi se och höra fyrverkerier. De håller på att "träna" varje lördag till den 9/8 då Singapore firar sitt 48:e år som självständigt land.

På vägen hem var vi med om lite äventyr som kunde ha kostat oss livet (eller åtminstone hälsan)!
Vi skulle gå över ett övergångsställe där polisen spärrar av alla filer i ena riktningen. Vi gick över vid grön gubbe, men hann bara över halva vägen så vi fick vänta vid refugen. Polisen stod lite längre fram i korsningen och dirigerade om trafiken så ingen bil skulle köra in vid avspärrningen......men!! Då kommer en bil i hög fart och kör rakt fram!! Förbi den dirigerande polisen...,.rakt igenom avspärrningen.....så avspärrningsstaketen for i luften....precis bakom våra ryggar!?!!! Bilen blev stående. Hade vi inte stått på "rätt" plats, vet jag inte vad som hade hänt! Till råga på allt, när polisen började gå mot bilen, så drog den iväg på den avspärrade vägen! Oj oj oj..... vilken action!!

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2013-07-21 21:57:27

Hej!! Så bra att du bloggar, så man får ta del av äventyret!:) Har du Skype, grymt sätt att hålla kontakten ju!! Allt bra hemma!
Kram

Postat av: Jessica Oscarsson

Publicerad 2013-07-22 22:45:22

Oj, vilken tur ni hade. Vilken action. Kul att följa dig här på bloggen. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela