annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Tekka Market

Publicerad 2014-10-05 05:22:49 i Allmänt,

Efter besöket på Bollywood veggies, fick vi tips om att åka till Little India och gå på Tekka Market för att köpa örter och andra nyttigheter. Jag, Kerstin och Gunilla åkte dit en dag för att rekognosera.
 Det finns såå många grönsaker oh örter som man inte har en aning om vad de heter eller hur man tillagar dem, eller kombinerar med annat. De bruna på högra översta bilden är ialla fall bananblommor. Men hur använder man dem?
            
    
Här är två riktiga praktexemplar av Jackfruit.
Smaken kan jämföras som en blandning av äpple, annanas, mango och banan.
 
 I Little India har man nu pyntat gatorna för fullt. I helgen firar en högtid som heter Id-ul-Azha hedrar minnet av Hazrat Ibrahim som sattes på ett svårt prov av Gud när han blev ombedd att offra det som var honom kärast; hans son. När Ibrahim var på väg att lägga svärdet mot sonens hals framgick det för honom att det enbart var ett test på hans trohet. Det skulle räcka med att han offrade en bagge i Allahs namn. Getter och får offras över hela Indien, denna dag till ära.
 
 
Marknadsturen slutade med att jag handlade 4 mango (välkänd vara!) för 10 SGD och en indisk tunika med sjal och byxor för 20 SGD! Ja...det kan ju vara bra att ha om man ska gå på fest eller så.
En liten indisk lunch på en lokal resturang som avslutning. Vi hade fått rekommendationer på Kommala Vilas, en vegetarisk restaurang (då kan man ju vara säker på att råvarorna inte är hund, koöga, groda eller annat konstigt). Förväntansfulla, väntar Kerstin och Gunilla på maten.
Men liite annorlunda servettvikningar tyckte jag nog att de hade? Servitören drog av en bit pappershanduk bredvid handfaten som var placerade bredvid vårt bord och rullade in våra bestick och lade ned. Enkelt och inte så pråligt! Sedan koom tre såser och en jättepankaka med potatisfyllning i mitten. Vi kollade på gärtsrna vid bordet bredvid och de åt med händerna, så då gjorde vi det också.
Till varmrätt hade vi beställt Palak panir och Panir Butter Maasala, och tre olika naan-bröd. Det var verkligen suuupergott!! Kan jag rekommendera vidare. Hela festmåltiden kostade oss 33 SGD tillsammans. Mätta och belåtna styrde vi våra steg hemåt igen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela