annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Hongkong

Publicerad 2014-01-12 12:55:20 i Allmänt,

Mellan jul och nyår åkte vi till Honkong tillsammans med Natalie och Dennis. Spännande resa. Senast vi var där var 2006, på en "look-and-see"" resa, med syfte att eventuellt flytta dit. Det blev inget den gången. Så nu var det kul att komma dit igen med "andra ögon". 
 
Det är verkligen annorlunda mot Singapore. Mer spännande saker att se. mycket mer asiatiskt. Byggnaderna är inte lika fina och nya som i Singapore, så på vissa ställen kan det se riktigt slummigt ut, och verkligen i behov av renovering. 
Landskapet däremot är mycket vackert. Jättehöga berg där Honkong klamrar sig fast i foten av berget och sedan vatten på andra sidan. Och så förstås ligger den lilla ön Koowloon mittemot. Dit man enkelt tar sig med en snabb färgelinje.
 
Man kan verkligen inte låta bli att tycka om Hongkong, men jag är ändå glad att det blev Singapore som vi flyttade till. Det är nog lite enklare att komma hit som nordbo.
 
Första dagen gick vi runt i staden och i affärer. På kvällen åkte vi till The Peak som namnet avslöjar, ligger högst uppe på ett berg. Vi åt på ett mysigt ställe som såg ut som en stor fjällstuga i alperna. 
Efter maten träffade vi vänner från våra hemtrakter som flyttat hit under hösten. De hade också besök över julen av sina barn. En mycket trevlig och sen kväll.
Simon (som varit mitt "fritidsbarn" en gång i tiden) fick låna restaurangägarens gitarr, och stod för underhållningen! Såå talangfull kille!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela