annelienikou.blogg.se

Här skriver jag om vårt nya liv i Singapore.

Barnhemmet Berkat Bangsa

Publicerad 2013-11-10 16:28:00 i Allmänt,

                                
Då var vi äntligen på väg till barnhemmet Berkat Bangsa på Batam i Indonesien som vi planerat ett tag. Vi hade samlat in kläder tvättmedel och skor till barnen. Anna och jag hade hittat 10 par skor till kanonpris! Vår packning var ganska stor ca 15 Ikeakassar och lite till. Vi åkte färja över som tog ca 1 timme. Vi hade med oss en tolk på resan också.        
 
               

Levnadsstandarden på Batam var milsvid från Singapores. Visst fanns det "finare" hus som en del bodde i, men många hus var i väldigt dåligt skick. En del bodde t om i skjul med lappad korrigerad plåt.
 
Bussen fick ta en omväg i området där barnhemmet låg för ett trädeller stolpe hade vält rakt över vägen, så bussen kom inte fram. När vi stannade utanför barnhemmet blev vi mötta av flera förväntansfulla och nyfikna barn.
 
Barnhemmet drevs av en kvinna och hennes man. Hon berättade för oss med hjälp av tolk (som var ett av de äldre barnen som var duktig på engelska) att hon hade fått en dröm för många år sedan att Gud hade sagt till henne att hon skule öppna sitt hem för barn som behövde. Drömmen hade kommit tillbaka till henne tre gånger, och efter det förstod hon vad hon måste göra. Iadg finns 39 barn boende hos det äkta paret. Barnen bor där permanent. En del utav barnen kom dit efter att ha blivit föräldralösa efter tsunamin 2004 i Banda Aceh. Pojkarna bodde i huset på bilden ovan och flickorna i huset intill. 
 
Det fanns tre små sovrum på övervåningen, där barnen bodde 3-4 i varje rum. I pojkarnas hus hade man gjort om toaletten till sovrum där de sov på madrasser på golvet.

 
På bilden ovan ser ni kvinnan som har hand om barnhemmet tillsammans med ett av barnen som hjälpte henne att tolka. Fortsättning följer.........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lotta engzell

Publicerad 2013-11-10 16:57:48

Hej! Kanske man ( jag ) kan göra nåt här hemma.. Vi kan ju se vad du ser där. Tjing!

Svar: Ja, jättegärna Lotta! Kola vad du kan göra? Vad de behöver är ju pengar, som ska resultera i en ny skolbuss så att alla kan barn kan ta sig till skolan. Det är 9 km till skolan och de har en liten skolbuss som måste åka 5-6 vändor fram o tillbaka. Om det regnar kan den knappt ta sig fram på de dåliga vägarna. Jag ska försöka göra ett bildspel av alla bilderna, nåt du kanske vill ha om det går att skicka ;o)) . Kanske era elever på skolan vill göra ett projekt??Kram
Annelie Nikou

Postat av: Maud

Publicerad 2013-11-10 18:50:04

Vad intressant Anneli, att höra och se er resa till barnhemmet, skulle vilja vara med. Följer er i tankarna. Ha det gott och varm kram.

Svar: Du kan följa med nästa gång vi åker dit ;)
Annelie Nikou

Postat av: Bettan Söderström

Publicerad 2013-11-11 06:34:13

Vilken fantastisk insats ni gör och så intressant att besöka barnhemmen! ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela